Feestelijke opening van expositie “Schilders langs Lek en Linge”.

Op vrijdag 8 juli heeft stichting Vrije Lekpoort de feestelijke opening beleefd van de expositie “Schilders Langs Lek en Linge“.

Deze expositie, die de stichting samen met het Stedelijk Museum Vianen organiseert, zal elk weekend in de periode van 1 juli t/m 30 oktober te zien zijn in de Lekpoort.
Voor het geïnteresseerde genootschap uitgenodigd voor de feestelijke opening in de Lekpoort had het bestuur een borrel georganiseerd en heeft de voorzitter van Vrije Lekpoort, Otto Hansen een welkomstwoord gesproken. Tijdens deze toespraak probeerde hij de overeenkomsten, maar ook verschillen te benoemen tussen aan de ene kant de expositie “Schilders langs Lek en Linge” en aan de andere kant de doelstellingen van stichting Vrije Lekpoort.

“Wat de kunstwerken van de expositie “Schilders langs Lek en Linge” verbindt, is de natuur in afwezigheid van de mens. Hoe anders is dat voor onze stichting Vrije Lekpoort, deze stichting is er voor en door de inwoners van deze regio”.

Otto Hansen, voorzitter Vrije Lekpoort.

Het gezelschap heeft tijdens de feestelijke opening de schilderijen zoals die hangen in de Lekpoort kunnen bewonderen alsmede kennis kunnen nemen van de doelstellingen van onze stichting en alles wat de afgelopen periode al is bereikt. Na een oproep voor het blijven meedenken over initiatieven die gehuisvest kunnen worden in de Lekpoort aan het gezelschap en een dankwoord aan al onze vrijwilligers werd de avond met een feestelijke toast afgesloten.

Hieronder ziet u een impressie van de feestelijke opening.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *