Het Verhaal van de Lekpoort: Waar creativiteit en verbinding ontstaan en mensen inspireren!

Stap binnen in de betoverende wereld van de Lekpoort, waar gebruikersverhalen samenkomen en waar de kracht van workshops, lezingen en cursussen tastbaar wordt. Hier delen we met trots de ervaringen van mensen die hebben deelgenomen aan inspirerende evenementen in de Lekpoort, en bieden we een glimp van wat nog komen gaat. Dit is het verhaal van de inspirerende en creatieve reis die plaatsvindt wanneer mensen samenkomen in deze bijzondere plek.

Of je nu een ervaren workshopleider bent die graag zijn kennis wil delen, een nieuwsgierige deelnemer die hunkert naar nieuwe ervaringen, of een gepassioneerde vrijwilliger die wil bijdragen aan de groei van onze gemeenschap, de Lekpoort verwelkomt je met open armen.


Eén van de vele adembenemende verhalen is dat van onze workshop voor slechtzienden. In een intieme setting werden de zintuigen geprikkeld en ontdekten de deelnemers een wereld van creativiteit die voorheen verborgen was. Met behulp van tactiele materialen, muziek en de ondersteuning van ervaren begeleiders vonden zij nieuwe manieren om kunst te ervaren en te creëren. De Lekpoort werd een podium voor de verbeelding, waar grenzen werden doorbroken en waar visuele beperkingen geen obstakel vormden voor expressie.

En laten we niet vergeten te vertellen over het onvergetelijke “Netwerk Salon Lekpoort” project. In een warme en gastvrije omgeving kwamen enthousiaste deelnemers van diverse achtergronden samen om ideeën te delen, te leren van elkaars ervaringen en waardevolle connecties te smeden. Deze twee wekelijkse netwerk- en gespreksavonden werden een bron van inspiratie en kansen. De Lekpoort fungeerde als het kloppende hart van gemeenschap en verbinding, waar ideeën bloeiden en samenwerkingen ontstonden die verder reikten dan de muren van het gebouw.

Christmas carols

Muziek klinkt door de muren van de Lekpoort! Ontdek de harmonie die deze bijzondere plek omringt en laat je betoveren door de muzikale mogelijkheden die het biedt. Van intieme concerten tot bruisende optredens, de Lekpoort is het podium waar melodieën tot leven komen en harten worden geraakt.

Podium voor diverse muzikale activiteiten, waaronder “Podium Lekpoort”.

En wat dacht je van onze cursussen film maken? De Lekpoort werd omgetoverd tot een creatieve studio waar de magie van cinematografie tot leven kwam. Deelnemers met verschillende achtergronden, van jong tot oud(er), leerden de kneepjes van het vak. Van het ontwikkelen van een boeiend verhaal tot het beheersen van de nieuwste technieken in camerawerk en bewerking, deze cursussen openden de deur naar onbegrensde mogelijkheden. En wie weet? Misschien is de volgende grote filmhit wel ontstaan in de Lekpoort!

Maar dat is niet alles. We zijn vol enthousiasme bezig met het opzetten van Coderdojo-achtige cursussen om jongeren de wereld van programmeren te laten ontdekken. De Lekpoort zal een speeltuin worden van digitale creativiteit, waar jonge geesten hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en innovatieve oplossingen kunnen bedenken. We kunnen nu al de vonken van de toekomstige digitale revolutie voelen, terwijl de Lekpoort transformeert tot een broedplaats van jong talent en grenzeloze verbeelding.

Workshop spel voor kinderen

Ideaal decor voor de Viaanse tradieties, zoals de Paardenmarkt en de “Toneelroute Vianen”

Tradities komen tot leven in het decor van de Lekpoort. Hier worden eeuwenoude gebruiken en festiviteiten gekoesterd en gevierd. Het gebouw dient als het sfeervolle toneel waar Vianen’s rijke geschiedenis tot uiting komt, waar oude rituelen een nieuw hoofdstuk krijgen en waar de gemeenschap samenkomt om tradities in ere te houden.

De Lekpoort is zeker meer dan alleen een gebouw – het is een cultureel juweel dat de magie van muziek en traditie omarmt. Kom en laat je onderdompelen in de betoverende klanken en de warme sfeer die hier heerst.

Zien we uw initiatief terug in of bij de Lekpoort?